PlayTimer – aplikacija koja vas podsjeća da odložite ekran i posvetite punu pažnju djetetu

Lijepa inicijativa iz UNICEF-a. Još jedna aplikacija za ograničenje vremena na ekranima – ali ovaj put za roditelje – ne djecu. 🙂 U videu na dnu ovog teksta ćete vidjeti hrpu djece kako radi kaos u uredu – to je ono što naš posao radi kad prekida vrijeme obiteljske igre.

Šteta što je app razvijena samo za iPhone. Za nas ostale bit će podsjetnik da posvetimo više pažnje neprekinutoj igri s djecom. Rekla bih da radi i običan alarm, davanje uređaja djetetu za vrijeme igre da ga spremi ili obiteljska rutina – npr. 2 sata dnevno bez tehnike. Ili 1 dan dnevno bez tehnike. Ali, tko voli aplikacije i ima iPhone, zašto da ne. Možda je djeci fora da i oni mogu utjecati na zdraviji i bolji obiteljski život i više vremena za sebe i prisutnost roditelja u njihovoj igri – na koju imaju puno pravo?

Djeca uče primjerom, sve ostalo je uzaludno i pokušavati. Ako vi možete odložiti uređaj i otkinuti se od posla ili društvenih mreža da budete s njima ili radite nešto što vam je važno, moći će i oni.

Ova reklama podsjeća nas na potrebu da prisutno budemo s njima kad se igramo i na kraju nudi aplikaciju – ovaj puta za osiguravanje neprekinutog perioda igre. Možda je fora uvesti istodobno i aplikaciju za kontrolu djetetovog vremena na ekranima – ali i roditeljevog. To ja zovem – vodstvo. Poučavaj primjerom.

U svakom slučaju lijepo je njegovati koncentirane količine vremena za igru, za rad… a onda i posvećeno vrijeme za guilt-free digitalne užitke. Vrijedi za mame, vrijedi za tate i vrijedi i za naše klince.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s