Što je, zapravo, smisao cijele ove tehno-revolucije?

Život ove bebice rezultat je primordijalne juhe naših tehnoloških istraživanja, petljanja, potraga, učenja i stramputica. Njezin život je dar njoj, njezinoj obitelji i tko zna kome sve (možda baš vašim potomcima) – mnogi ljudi s poteškoćama obogatili su nepojmljivo naš svijet.

Lijepu priču o hranjenju beba na razne načine donosi Facebook stranica https://www.facebook.com/MGilliamphotography/, pa pogledajte….

Pametne proteze, tehnologije vraćanja vida i sluha, sve jači mikroskopi i uređaji koji nam daju uvid u molekularne procese našeg tijela čine svijet boljim i bogatijim mjestom.

A naši klinci ne mogu odmah postati neurokirurzi ili izumiti novi uređaj za spašavanje nečijeg života. Sve počinje – igrom. Oni su dr. Pliško. Oni su istraživači. Ručicama – ili u nekoj simpatičnoj aplikacijom. Prisutnošću u digitalnom svijetu. Razvojem kojem i oni sami doprinose – i tek će doprinositi.

I sve je dobro i sve je okej – kad volimo svijet u kojem jesmo i zadržimo fokus na bitnom. Dva sata ekrana za djecu dovoljno je da duboko urone i prate i uče. Samo to ako pazimo, sigurna su djeca i siguran je svijet.

I nemojte, molim vas, nikad više kinjiti djecu jer vole tehnologiju. Da ste rodili dijete koje se mora hraniti složenim sustavima bilo bi vam drago da je neki klinac volio tehnologiju… razumio i spasio život vašeg djeteta.

It’s a wonderfull world!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s